دهیاری بندر تیاب

اطلاع رسانی خبری

دهیاری بندر تیاب

اطلاع رسانی خبری

پیام های کوتاه
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

۱۳ مطلب در تیر ۱۳۹۴ ثبت شده است

بازی ها جام رمضان گرامیداشت شهدای دهستان تیاب در سالن ورزشی بندر تیاب روز دوشنبه  مورخه 94/3/18  با حضور هشت تیم در دفتر هیئت والیبال در دو گروه چهار تیمی قرعه کشی شد که در

گروه اول : فانوس بندر تیاب - وحدت مازغ بالا  - حکمی  -  بنذرک  

گروه دوم : آموزشگاه زبان - شهرداری تیرور -  مازغ پایین  - مرصاد کنار ترش

بازی ها از روز شنبه 94/3/30 برابر با سوم رمضان آغاز شد که بعد از انجام بازی ها در دوره مقدماتی از گروه 1  فانوس دریا تیاب و حکمی  و از گروه 2 مرصاد کنار ترش و آموزشگاه زبان به مرحله ی بعد صعود نمودند

در مرحله ی نیمه نهایی تیم آموزشگاه زبان تیم فانوس دریا و مرصاد کنار ترش تیم حکمی را شکست دادند و به فینال بازی ها راه یافتند تیمهای فانوس دریا تیاب و حکمی بازی رده بندی انجام دادند که تیم فانوس دریا تیاب به مقام سوم دست یافت

تیمهای آموزشگاه زبان و مرصاد کنار ترش بازی نهایی را انجام که شاهد بازی زیبا آنها بودیم که تیم آموزشگاه زبان به مقام دوم و تیم مرصاد کنار ترش به مقام اول دست یافتند


                                                                                           



جلیل تقی نژاد



  • انتظارها به سر رسید . بعد از گذشت سالها انتظار طرح بهسازی بندر تیاب  (قسمت زیر سازی خیابانها)  که در ابتدا خیابان ابوالفضل(ع) ، خیابان مسجد آل کمال و خیابان بانک ملت الی پست بطول یک کیلومتر و عرض متوسط 8 متر  توسط بنیاد مسکن  و پیگیری های بخشدار محترم سرکار خانم توکلی  و شورای اسلامی  و دهیاری بندر تیاب  شروع شد  که در مراحل  بعدی  مقرر شد پس از اتمام طرح  فاضلاب روستا سایر خیابانها  نیز طرح بهسازی آنها در دستور کار قرار گیرد  .
  •                                                                                                                                                        

  •                                            
جلیل تقی نژاد

جلسه بهسازی خیابان ابوالفضل (ع) بندر تیاب با حضور بخشدار محترم سرکار خانم توکلی و مدیریت محترم بنیاد مسکن  و نماینده آب و فاضلاب روستایی و ریاست محترم شورای اسلامی بخش مرکزی  میناب جناب آقای دلاوری  و اعضای محترم شورای اسلامی و دهیاری بندر تیاب برگزار گردید  که مقرر شد طی چندین فاز خیابان مذکور  آماده و  زیرسازی شود و سایر نقاط بعد از اتمام کار فاضلاب روستایی در دستور کار قرار گیرد


جلیل تقی نژاد




طراحی پیست چند منظوره موتور سواری و اسب دوانی بندر تیاب توسط  آقایان علی دریانورد و محمد امین هرمزی و  محمد امین پور زرنگار که دوره کار آموزی خود را در دهیاری بندر تیاب سپری نمودند

 پس از آشنایی با مراحل اداری و دفتری نسبت به طراحی  پیست مذکور که همجوار پارک ساحلی خلیج فارس می باشد اقدام نمودند





جلیل تقی نژاد


جلیل تقی نژاد

 


بندر تاریخی تیاب به عنوان یکی از مراکز اقتصادی - گردشگری هرمزگان در  انتظار فعالیت و تبدیل شدن به بندری چند منظوره است .

مسئولان برای ایجاد تحول و بازگشت رونق به این بندر تاریخی درسال  88، برنامه ریزی کردند تا این بندر را به بندرگاه فعال در زمینه توریستی و تجاری تبدیل کنند.

با رونق دوباره این بندر، موتور لنج هایی با ظرفیت 300 تن و شناورهای مسافری و لندیکرافت با آبخور سه متر می توانند در این بندر تردد کنند.

شغل بیشتر مردم این روستا تجارت با لنج است که با 80 لنج به تجارت محصولات کشاورزی می پردازند.

با توجه به اینکه شهرستان میناب یکی از قطب های مهم تولید محصولات کشاورزی است، فعال سازی و توسعه این بندر می تواند امکان صادرات محصولات را در مدت کم فراهم کند.

اگر مشکل تنگ بودن دهانه خور تیاب به علت رسوب گذاری و کوچک و کم عمق بودن اسکله برای باراندازی لنج ها حل شود، صنایع تبدیلی این منطقه برای میگو و آبزیان نیز رونق می گیرد و برای جوانان بیکار شغل ایجاد می شود.

طول خور تیاب حدود 6 کیلومتر و دارای یک بارانداز برای تخلیه و بارگیری لنج هاست.

از رونق افتادن بندر تیاب به علت لایروبی نشدن دهانه و خور از سالها پیش تاکنون موجب غرق شدن و به گل نشستن بسیاری از لنج ها شده است.

به علت کم عمق بودن دهانه خور لنج ها دچار آسیب شده است و ملوانان مدتها منتظر تعمیر لنج بوده و در این مدت هیچ درآمدی ندارد.

2 بار در ماه آب دریا در قسمت خور بالا می آید و لنج می تواند به اسکله نزدیک شود درنتیجه برای ورود به خور در این زمانها لنج ها در صف طولانی انتظار می مانند .

گفته می شود در صورت لایروبی این بندر برای 800 نفر به طور مستقیم و 2 هزار نفر غیر مستقیم شغل ایجاد می شود.

وجود 63 مزرعه تکثیر و پرورش میگو در شهرستان میناب ، کارخانه پودر آلومینا و صنایع پتروشیمی دراین شهرستان نیاز به توسعه این بندرگاه را بیشتر نمایان می سازد.

همچنین شهرستان میناب به علت داشتن مرز آبی با کشورهای حاشیه خلیج فارس قابلیت مناسبی برای مبادلات مرزی از طریق بندر تیاب دارد.

با توجه به نقشی که بندر تیاب بر اقتصاد شرق هرمزگان و زندگی ساحل نشینان این منطقه دارد، قرار بود تا سال 90 این بندر متحول شود اما اکنون فقط لایروبی 60 هزار مترمکعب حوضچه و پای اسکله انجام شده که آن هم به علت بارندگی ها به حالت اول برگشته است.

قرار بود لایروبی در دو مرحله اجرا می شود که در مرحله دوم 420 هزار مترمکعب حوضچه و دهانه خور به صورت تکمیلی لایروبی می شود.قرار بود مرحله دوم اردیبهشت 91 آغاز شود و تا 15 ماه به پایان برسد که به دلیل مشغول بودن لایروب شرکت پیمانکار این مرحله با تاخیر آغاز می شود ( مرحله دوم مقرر گردیده در سال 94  شروع شود ).

ایجاد زیرساختهای بندری می تواند در اقتصاد کشور نقش مهمی ایفا کند قرار است 100 متر به اسکله کنونی این بندر اضافه شود .بندر تیاب قدمتی 2 هزار و 500 ساله دارد و تا چندین قرن یکی از مراکز پررونق اقتصادی در خلیج فارس بود. این بندر تاریخی همچنین به نام هرمز کهنه نیز شناخته می شود بندر تجاری تیاب غیر از ظرفیت های اقتصادی، جاذبه های گردشگری بسیاری نیز دارد، وجود انواع پرندگان دریایی، 4 هزار هکتار جنگل های مانگرو (حرا) و 45 هزار هکتار تالاب بین المللی از جاذبه های گردشگری بندر تیاب است.



جلیل تقی نژاد




جلیل تقی نژاد

وسایل بدنسازی پارک ساحلی خلیج فارس (پیشرفت کاری 70درصد )


جلیل تقی نژاد

 

بندر تیاب افزون بر 4 هزار سکنه بومی دارد که مردمانی متدین ، میهمان نواز ، زحمتکش ، گشاده رو ، پاک نیت و سخت پایبند آداب و رسوم سنتی زیبای خود هستند . لباس سنتی زنان و مردان موسیقی بومی صنایع دستی وگویش محلی از جلوه های فرهنگی خاص این بندر است.


بندرتیاب در معنی فارسی آن ته آب یعنی مترادف بندر(بن دریا)است که بندرشهر میناب یا همان تیو میناب اطلاق می شود .این بندرکه بنابر جغرافیای تاریخی آن بخشی از بندر هرمز قدیم محسوب می شود،نگین گم شده تاریخ هرمزگان است؛بندری آباد در مصب رودخانه میناب که بوسیله خوری به دریا وصل بود،صدها کشتی از سراسر آسیا بخصوص هند و چین و افریقا در بندر هرمز مشغول تخلیه محموله های تجاری خود بوده اند.بندر هرمز قدیم در 10 کیلومتری جنوب غرب شهر فعلی میناب و 15 کیلومتری ساحل دریا واقع شده بود و از طریق خوری به دریا وصل بود، این خور اکنون قابل رفت و آمدلنج های تجاری و صیادی می باشد . بندرتیاب در حال حاضریکی از دهستانهای شش گانه بخش مرکزی شهرستان میناب است که از لحاظ جمعیت از دهستانهای پرجمعیت استان هرمزگان محسوب می شود.این بندر در 20 کیلو متری قسمت غربی شهرستان میناب قرار دارد ویکی از بنادر مهم اما کوچک استان از لحاظ فعالیتهای تجاری ، توریستی ، ماهیگیری و فعالیتهای وابسته به دریا محسوب می شود ، وجود انواع پرندگان دریایی و هم چنین جنگل های زیبای حرا در این ناحیه از هرمزگان اهمیت دو چندانی به منطقه داده است ، جنگلهایی که در این منطقه رشد می کنند درمد به زیر آب ودر جزر از آب بیرون می آیند .

جلیل تقی نژاد

جلسه بررسی قبرستان بندر تیاب و احداث غسالخانه با حضور  روحانی محل حاج آقا رئیسی ، اعضای شورای اسلامی آقایان عبدالکریم هرمزی و محمود غلامی و ابوذر هرمزی  ، دهیار بندر تیاب آقای جلیل تقی نژاد ، نمایندگان  هیئت امناء مسجد صاحب الزمان (عج) و مسجد علی بن ابیطالب (ع) آقایان غلام موذنی و قنبر اوج  و حسین درویشی  و علی زارعی  و مسئول صندوق خیریه مسجد صاحب الزمان (عج)  آقای عبدالرضا هرمزی  در مورخه های  94/4/3  و 94/4/5  در محل دهیاری بندر تیاب برگزار شد هریک از اعضا طرح های پیشنهادی خود را در این خصوص ارائه کردند.

در این جلسه مقرر گردید بدلیل نداشتن قبرستان مستقل در روستا و نبود غسالخانه با کمک اهالی و خیرین و دهیاری نسبت به احداث غسالخانه اقدام و در جلسه آتی پیشرفت کاری مورد بررسی قرار گیرد .

جلیل تقی نژاد