فعال شدن گمرک، تهیه کالاهای اساسی مورد نیاز مردم و تبادل کالا با کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عمان و امارات عربی متحده با سهولت بیشتری انجام میشود.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در برنامههای آینده ، به توسعه اقتصاد دریایی در جنوب به نقش و جایگاه سواحل مکران اشاره کرد و افزود: سازمان بنادر و دریانوردی هرمزگان، در راستای توسعه ظرفیتهای ترابری دریایی در منطقه شرقی هرمزگان با توجه به مرکزیت شهرهایی همانند جاسک ، سیریک و تیاب برنامه هایی مناسبی دارد.
این مسئول به اجرای طرحهای توسعهای در بندر تیاب که از بنادر قدیمی و با قدمت کشور و استان هرمزگان و میناب به شمار میرود ، اشاره کرد و یادآور شد: در بندرتیاب ، در حال مطالعه با هدف جانمایی و شناسایی یک منطقه برای ایجاد بندرگاهی جدید با پسکرانه کافی و مسیرهای دسترسی مناسب از خشکی و دریا هستیم.
وی همچنین از آغاز طرح لایروبی حوضچه و دهانه خور تیاب پس از اتمام بادهای موسمی خبر داد.
توسعه بندر تیاب و ایجاد زیرساختهای حمل و نقلی مرتبط با دریا و ساحل از خواستههای دیرینه مردم شرق هرمزگان است.
*ارتقا ظرفیت بنادر تیاب، سیریک و جاسک به یک میلیون تن
وی ظرفیت تخلیه و بارگیری محمولههای تجاری در سه بندر اصلی شرق استان را حدود 400 هزار تن اعلام کرد و گفت: با اجرای طرحهای توسعه، ظرفیت بنادر جاسک، سیریک و تیاب به یک میلیون تن در سال افزایش مییابد.
این مقام مسئول افزود: با توجه به نزدیکی این بنادر با عمان و روابط خوب تجاری ساحلنشینان هرمزگان با این کشور، تعاملات تجاری منطقه رونق خواهد یافت.
در بندر تیاب از
توابع شهرستان میناب که در آن بازارچه مرزی گمرکی وجود دارد و ساختمان آن با 200 غرفه توسط بخش خصوصی احداث
شده انجام وظایف حاکمیتی و همکاری با دستگاهها برای تردد و جابجایی شناورها در دستور
کار اداره کل بنادر و دریانوردی قرار دارد.
همچنین با تلاش و پیگیری های نماینده محبوب و مردمی جناب مهندس هاشمی نماینده مردم شرق استان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و با حضور معاون پارلمانی گمرک و معاون دفتر صادرات ، واردات و امور مناطق ویژه گمرک و مسئولان بنادر و گمرکات استان از بندر تیاب در مورخه 94/5/17 بازدید بعمل آمد . از جمله موارد بازدید وضعیت ته لنجی مرزنشینان که در قانون نیز به آن تاکید شده است و همچنین معافیت های گمرکی بازارچه های مرزی و امتیازات ویژه مناطق و بنادر ساحلی برای مناطق کمتر توسعه یافته بود که مورد توجه مدیران ارشد گمرک کشور قرار گرفت .